maandag 30 maart 2009

Zijn leningen en 2de hypotheken financieel verantwoord of niet

Minikrediete, leningen en hypotheken. Ze worden steeds gebruikelijker. Maar hoe kom je nou te weten of het voor jou financieel verantwoord is? Is spaarzaamheid nog steeds het beste, of zijn leningen en minikredieten soms onvermijdelijk?

 

Een 2de hypotheek afsluiten of een lening nemen is bepaald niet altijd een verstandige mogelijkheid. Veel mensen nemen al snel de beslissing om geld te lenen. Als zoiets gebeurt dan verliest de leningnemer nog weleens een hoop geld op de lening. Het is logisch dat een autolening bijvoorbeeld geen winstgevende investering kan zijn. Hoe meer je dus cash kunt betalen voor je een auto koopt, hoe beter.

 

Tweede hypotheken worden vaak gebruikt voor verbouwing van de woning. Dat is een verstandigere investering. Omdat het onderpand stijgt in waarde wordt het daarmee een meer verantwoorde lening.

 

Het moge duidelijk zijn dat je het beste geld steekt in dingen die meer waard worden. Producten of goederen die dalen in waarde zijn meestal geen goed onderpand voor een lening. Maak ook nooit de fout om te liegen over je leningdoel tegen een bank, bij een 2de hypotheek bijvoorbeeld. Een bank stelt dit dan ook niet op prijs en je kunt in grote problemen komen als je niet eerlijk bent over het leningdoel. Leen met beleid en denk goed na over de redenen van een lening!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten