maandag 9 maart 2009

Online geld lenen is niet moeilijk!

Nu vinden we het al normaal om online geld te lenen, maar nog niet zo lang geleden werd het hele geld lenen via Internet nog bijzonder argwanend bekeken. Alle grote geldverstrekkers bieden je de mogelijkheid tot online geld lenen. Er zijn zelfs hele bedrijven gebouwd rondom online geld lenen.


Maar als je realistisch bent zie je dat geen enkele lening écht helemaal online wordt afgesloten. Direct online geld lenen bestaat in pure vorm dan ook niet. Natuurlijk kan het grootste gedeelte van het aanvraagproces via Internet, maar voor de officiële handtekening is nog altijd papier een vereiste. Vanwege de reeële kans op fraude willen banken natuurlijk hun risico zo klein mogelijk houden. Door een papieren stap in het proces te verwerken maakt de geldverstrekker het veel moeilijker om frauduleuze handelingen te verrichten.


Zelfs bij de eerste aanmelding voor een mini lening komt er papierwerk kijken. Het is dan wel een eenvoudige leningvorm, als je online geld wilt lenen met een mini lening zul je toch een ID kaart moeten hebben. Terugkerende klanten krijgen het makkelijk door alleen een e-mail te hoeven sturen, maar bij de eerste aanvraag moet je net als overal met papieren komen.
Online geld lenen is vaak goedkoper omdat je makkelijk kunt vergelijken.

Grote geldverstrekkers zitten in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld en jij als consument kunt daar voordeel van hebben. Omdat er zoveel verschillende aanbieders zich op de online leningen markt begeven dalen de rentes voor jou als consument en betaal je dus minder. Een offerte opvragen bij meerdere aanbieders is niet alleen gratis, het kan je ook nog eens een hoop voordeel opleveren.


Wanneer je online leningen naast elkaar gaat leggen, vergelijk dan leningen met dezelfde lengte, hetzelfde bedrag en voor zover mogelijk dezelfde voorwaarden. Online geld lenen is alleen nuttig als je ook de voordelen gebruikt die deze vorm van lenen met zich meebrengt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten