donderdag 12 maart 2009

Een online lening afsluiten op de verstandige manier

Een online lening afsluiten wordt door veel mensen gedaan omdat ze de goedkoopste lening willen. Als je de maandlasten laag wilt houden, dan zul je dus zo min mogelijk rente en commissie moeten betalen over je lening. Logisch, maar zijn online leningen nou echt wel zo goedkoop?

Als je het goed aanpakt is het wel voordelig. Op de goede manier het aanvragen van lening kost dan wel wat tijd, maar het is zeer zeker de moeite waard. Begin altijd met adverteerders vergelijken. Het kan geen kwaad om tijdens je vergelijkingen te laten weten dat je met meerdere geldverstrekkers praat.

Als je wat aanbiedingen en informatie hebt gezien, kies dan jouw top-3 van geldverstrekkers. Bij die 3 aanbieders kun je wat specifiekere informatie geven zodat ze een meer nauwkeurige offerte kunnen maken. Als je aanvraagt, schroom niet om te zeggen dat je de beste aanbieding wilt hebben en dat je veel aanbiedingen vergelijkt. Vaak zijn de verkopers werkzaam op commissiebasis en kunnen ze u een goede aanbieding doen als u ze stimuleert.

Bekijk de offertes die je binnenkrijgt heel nauwkeurig en vergelijk alle factoren die van belang zijn. Kijk of er bepaalde producten aan de lening zijn vastgekoppeld. Of er verborgen maandelijkse kosten zijn en wat de verhouding is tussen rente en aflossen. Allemaal dingen die je moet weten als je de goedkoopste lening online wilt afsluiten.
Als je antwoord hebt op alle bovenstaande vragen, kies dan de beste eruit. Als je houdt van een beetje onderhandelen, bel dan en geef aan dat je het liefste met hen in zee wilt, maar dat de aanbieding nog net iets te duur is in vergelijking met die van een concurrent. Zorg dat je de verkoper zelf laat komen met een voorstel, dan kun je nog altijd met ja of nee antwoorden zodat je het goedkoopst kunt lenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten